Valentínske vône a minerálne kamene. Vďaka nim zažijete hotové citové opojenie

05.02.2016 08:38
Počas februára sa srdcia mnohých z nás poriadne rozbúchajú! Na dvere „klope“ sviatok všetkých zamilovaných, spájajúci sa so Svätým Valentínom. 
Kto bol Valentín? Najstaršia zmienka o slávnom mučeníkovi prezrádza, že bol biskupom v meste Terni od roku 197. Stal sa známym vďaka svojej horlivej láske, ktorú rozdával celému svetu, a tiež vďaka nevšedným zázrakom, ktorými uzdravoval iných. Za čias cisára Aureliána ho uväznili a sťali. Stalo sa tak roku 273 v Ríme.
Valentín miloval ruže a obdarúval nimi snúbencov, želajúc im šťastný a dlhý spoločný život. Šíril pokoj, čistotu a silnú vieru v Boha.  
 
 
Milostnú atmosféru môžete umocňovať kúzelnými vôňami či minerálnymi kamienkami. 
K "citovým" arómam patrí zaručene vanilka. Vyznačuje sa bohatou vôňou, ktorá stimuluje chute človeka - a teda aj chuť na intímne zblíženie. Okrem toho má blahodarné účinky na duševnú silu, pretože pohlcuje únavu a vyčerpanosť. V Európe je vanilka známa už od 16. storočia.
O „naštartovanie“ pozitívnych emócií sa postará aj vôňa zvaná ylang-ylang. Esencia sa vyrába zo stromu, ktorý má pôvod na Madagaskare. "Nasávaním" tejto arómy uvoľníte telo a zároveň ho "nabudíte" vášňou a túžbou.
Z overených ľúbostných vôní vyskúšajte tiež jazmín, ružu alebo pačuli.
 
"Láskové" arómy sa ukrývajú aj v kuchyni. Správnym okorenením jedla môžete z pokrmu urobiť „továreň na pozitívne city“. Medzi "emotívne" koreniny patrí škorica, zázvor, šafran alebo bazalka.
 
 
Podobne ako vône, aj polodrahokamy dokážu zlepšovať a skvalitňovať citový život. Kúpte si ich vo forme kamienkov alebo šperkov. Prípadne nimi obdarujte milovaného človeka. Tu je šestica najsilnejších „láskových“ minerálov:
 
ruženín – posilňovanie sebalásky a sebaúcty
jadeit – otváranie srdcovej čakry a priťahovanie duchovného partnera
olivín – zlepšovanie vzťahov ako takých
serafinit – privolávanie „anjelov lásky“
čaroit – umocňovanie ľúbostných rituálov
selenit - očisťovanie energetického tela od starých citových „nánosov“
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (871)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 280)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (356)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6411