V máji sa nezabudnite POBOZKAŤ POD ROZKVITNUTOU ČEREŠŇOU ❤

21.04.2017 07:30

 

Naše prastaré matere vymysleli poveru o zázračnej rozkvitnutej čerešni. Pár, ktorý sa pod ňou pobozká, má zabezpečenú lásku až do konca života. Navyše, žena obdarovaná sladkou pusou priamo pod stromom bude po celý rok krásna, vitálna a plná "miazgy".
Prečo práve čerešňa? Z čisto prozaického hľadiska má zakvitnutý strom nádhernú vôňu, ktorá "roztancuje" všetky priaznivé emócie v tele. Čerešňové kvety sú navyše veľkým lákadlom pre hmyz, najmä včely. No a možno práve bujné opeľovanie vzbudzovalo u našich predkov chuť po milovaní - fyzickom i duchovnom.



Hoci mnohé tradície miznú, "čerešňová povera" ostáva - našťastie - živá. Aj dnes si pod zakvitnutým stromom odovzdajú bozk mnohé páry. Niektoré len letmý - na líce, krk alebo čelo, iné intenzívnejší, takzvaný francúzsky. Konkrétne s bozkávaním to nebolo vždy také jednoduché. Pusy boli kedysi prípustné len medzi rodinnými príslušníkmi. Ak ste teda chceli dostať bozk od milovaného človeka, museli ste s ním vstúpiť do manželstva. V opačnom prípade ste sa dočkali pokarhania, či dokonca fyzického trestu. Hranice morálky sú dnes kdesi úplne inde a s bozkami sa roztrhlo vrece. Samozrejme, niekedy prináša bezhraničné bozkávanie aj utrpenie - v podobe herpesu alebo mononukleózy.

Čerešňa počas mája neslúži len párom, ale aj jednotlivcom, ktorí ešte vysnívaného partnera či partnerku nestretli. Známe sú rôzne mystické úkony, zabezpečujúce pritiahnutie lásky. V starých čarodejníckych knihách sa spomína najmä tento - vyhľadajte zdravú čerešňu, ideálne bohato rozkvitnutú. Nájdite na jej pni otvor alebo "fugu". Poproste anjela stromu o spoluprácu a svoje "láskové" želanie pošepkajte do dutinky. Dbajte pritom na to, aby ste nemysleli na osobu zadanú alebo takú, ktorej city by ste si vynútili nasilu /v takomto prípade rituál nezaúčinkuje/. Čoskoro sa vraj dočkáte zázraku. 



Čerešňový strom priťahuje okrem lásky aj zdravie. Ak zbadáte v sade či parku osobu, ktorá mocne objíma drevinu, netvárte sa pohoršene. Je dokázané, že v stromoch sa ukrýva nekonečná energia a vitalita, ktorá pri dotýkaní sa kmeňa vchádza do ľudského tela. Každá drevina lieči iný orgán. Konkrétne čerešňa pomáha pri psychických ťažkostiach, depresiách a ťažkých myšlienkach. Lieči vysoký krvný tlak, problémy s tepom a srdcom ako takým. Pomôcť môže aj pri zápaloch v urogenitálnom trakte.

 

Zdroj obrázkov: pixabay, flickr

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405