STOVKY ochorení a jeden jediný prírodný medikament. Prezradíme vám názov VŠE-LIEKU

08.11.2015 08:06

Keď sa povie „žltá korenina“, väčšina z nás si predstaví karí, ktoré je viac-menej bežnou súčasťou každej kuchyne. Existuje však aj iné indické sýtožlté korenie s exotickou vôňou a silnými uzdravujúcimi účinkami. 

Reč je o kurkume. V Indii má svoje pevné miesto v ajurvérdskej medicíne, kde sa používa na liečbu stovák rôznych ochorení. Špeciálne korenie patrí do „rodiny“ zázvoru a už tisíce rokov ho vo veľkom využívajú obyvatelia stredovýchodnej a juhovýchodnej Ázie.  

 

Silné a dosiaľ neobjavené liečivé účinky kurkumy skúmajú aj lekári. Len nedávno zistili, že kurkumín – obsiahnutý v tejto korenine – pomáha v boji proti rakovine. V tele dokáže zablokovať enzým, ktorý podporuje rast nádorov. Štúdie dokázali, že kurkumín lieči hneď niekoľko druhov rakoviny, vrátane onko-ochorení prostaty, kože a hrubého čreva. Obrovským pozitívom je i to, že znižuje riziko detskej leukémie.

 

Prírodní liečitelia vedia, že kurkuma odstraňuje z tela infekcie a hojí zápaly. Odporúča sa tiež na bolesti kĺbov. Ak koreninu pridáte do každodenného jedálnička, bude nenápadne, no efektívne pôsobiť na artritídu, reumu alebo dnu.

Kurkumu ocenia aj tí, ktorým „osud“ nadelil viac kilogramov. Korenie upravuje metabolizmus a reguluje telesnú hmotnosť. Osvedčilo sa aj pri liečení duše – zaháňa depresie a tlmí stres.

 

Kurkumu môžete konzumovať v sušenom stave, no výborne chutí aj čerstvá. Pod kôrou je oranžová dužina, z ktorej sa uvoľňuje opojná vôňa. Čerstvá korenina má zemitú, trocha citrusovú chuť s miernym nádychom horkosti.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (870)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 279)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6408