SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Vodnárom a Škorpiónom

14.10.2018 08:12

 

Medzi znamením Škorpióna a Vodnára funguje magnetizujúca, ale aj napäťová, za určitých okolností odpudzujúca kompatibilita. Hovorí sa, že ide o najbojovnejšie spojivo, ktoré možno ustriehnuť a ukočírovať len v takom prípade, ak obe strany skrešú svoje ego-hrebienky. Vzťahy medzi pichľavým Škorpiónom a voľnomyšlienkarskym Vodnárom bývajú ojedinelé, nie však vylúčené. Často mávajú erotický alebo sexuálny nádych. 
 
 
Škorpión je vodným znamením zvieratníka. Element vody mu prináša citlivosť, emočnosť, vnímavosť, zmysel pre hĺbky a duchovno. Nad Škorpiónmi drží počas života ochranné perute Pluto - planéta smrti, renesancie, ale aj tajov a čarodejníctva. To preto majú októbrovo-novembroví jedinci dôležité životné poslanie - počas pozemského bytia prejsť silným osobnostným prerodom, spojeným s nájdením a uchopením Boha. Škorpióni potrebujú hĺbkový vzťah - nekĺzajúci po povrchu. Len vtedy sú spokojní a naplnení. 
Vodnári patria do spektra vzdušných znamení zodiaku. Element vzduchu im prináša originalitu, nápaditosť, tvorivého ducha, zvláštne osobnostné fluidum, ale aj slobodomyšlienkarstvo a neuchopiteľnosť. Hovorí sa, že muži - Vodnári sú najprelietavejšími jedincami. Nad ich ja drží počas pozemského bytia ochrannú ruku Urán, planéta svojskosti, nenapodobiteľnosti, ale aj rebelantstva a nepokojov. To preto majú Vodnári status unikátnych bytostí, ktoré sú iným ľuďom buď výsostne sympatické, alebo - práve naopak - prechovávajú voči nim negatívne emócie. Januárovo-februárové znamenie zverokruhu má v sebe veľa napätia a disharmónie - nedokáže sa zastabilizovať, najmä na citovej báze. Ustavične čosi hľadá, no v podstate ani nevie, čo vlastne. 
Keď sudičky lásky prepoja životné cesty Plutovca a Uránovca, cítia voči sebe zvláštne vibrácie. Aj príťažlivé, aj odpudivé. Nedokážu ich definovať. Na jednej strane ich to k opozitu ťahá, na strane druhej sú kdesi vnútri presvedčení, že tento človek nedokáže uspokojiť ich nároky. Vplyvom iskrivosti môžu skončiť pod perinou - a z nevinného flirtu sa vytvorí milenecký pomer. Škorpióni a Vodnári často fungujú v trojuholníkoch, či dokonca štvoruholníkoch. Každý má svoje vlastné vzťahy, no zároveň sa schádzajú - kvôli búrlivému a nápaditému sexu. 
Málokedy sa stáva, že Škorpión a Vodnár odštartujú plnohodnotný zväzok. Ak sa tak stane, spočiatku badajú na polovičke pozitívne rysy. Vodákovi sa na vzdušnom znamení zodiaku páči najmä originálna myseľ, ktorá ustavične čosi kreuje. Pozdáva sa mu aj fyzicky.  
Naopak, Vodnára na Škorpiónovi fascinuje magnetizujúci pohľad a zmysel pre duchovno a hĺbky. 
Tieto prvky však na rozvoj kvalitného partnerstva či manželstva nestačia. Ak odštartujú čosi pevnejšie, musia byť pripravení na početné peripetie. 
Medzi Vodnárom a Škorpiónom vznikajú obrovské konflikty - pripomínajúce vojnu. Plutovca Vodnárove idey fascinujú, no zároveň proti nim brojí. V podstate je pobúrený tým, že brilantné nápady vznikli u polovičky, a nie v jeho hlave. Škorpión priam neznáša prelietavosť a rozlietanosť Vodnárovej mysle. Skrátka, nedokáže v ňom čítať. A to je pre októbrovo-novembrové znamenie hotová pohroma. Keďže je to rodený psychológ - rád skúmajúci ľudskú dušu, neschopnosť "ňúrať sa" vo Vodnárovom ja hodnotí ako katastrofu.
Samozrejme, anti-magnetizmus vzniká aj z druhej strany - teda voči Škorpiónovi. Vodnárovi sa nepáčia majetnícke sklony vodného znamenia, žiarlivostné výstupy, podozrievavosť a snaha mať zakaždým pravdu. Nadobúda pocit, že je v zlatej klietke s fixnými a nemennými pravidlami - a chce z nej silou-mocou uniknúť.
Všetky tieto komponenty ústia do nemalých rozkolov, a teda aj do chladnutia citov. Zvyčajne to býva Vodnár, kto zo zväzku odchádza, presnejšie uteká. 
Prežijú len tie vzťahy, kde sa nastolí adekvátna a obojstranná otvorená komunikácia, no najmä zdravá slobodnosť, v rámci ktorej i Vodnár, i Škorpión funguje vo svojom vlastnej svete. Vzhľadom na komplikované povahy oboch strán sú však takéto kompromisy či prieniky nepravdepodobné. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382