SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Váhami a Rakom

06.03.2018 07:26

 

Medzi znamením Váh a Raka vládne magnetizujúca, ale aj napäťová a odpudzujúca kompatibilita. Nejde o spojenie, ktoré by veštilo hodnotný a perspektívny vzťah.
 
 
Váham vládne element vzduchu - aspekt ľahkosti, slobodnosti a splývavosti. To znamená, že siedme znamenie zodiaku si nadovšetko ctí voľnosť. Sú to spoločenskí ľudia so zmyslom pre krásno a estetiku, túžiaci po nastolení celostnej životnej rovnováhy. Často žijú s klapkami na očiach, prikrášľujúc si život - najmä citovú sféru. 
Raci sú pod vládou elementu vody - aspektu citovosti, emočnosti, hĺbavosti. Ide o ľudí, ktorých vo veľkej miere ovládajú pocity. Často nedokážu žiť pre moment "tu a teraz", a tak sa vracajú do minulosti alebo rozoberajú futúrum. Daný atribút im kradne z vnútorného pokoja, čo ústi do problémov a peripetií - najmä v ľúbostnej oblasti. 
Nad Váhami drží ochrannú ruku Venuša - planéta vše-lásky, Rakov usmerňuje a koordinuje Luna - hviezdny komponent, vplývajúci najmä na emočný život človeka. 
Keď sa stretnú nositelia vzdušného a vodného znamenia, väčšinou to medzi nimi nezaiskrí. Samozrejme, sú aj výnimky. V ojedinelých prípadoch sa stane, že si padnú do oka. Váham sa na Rakovi páči citlivosť, krehkosť, zmysel pre rodinu, dobrý pozorovací talent, ale aj isté tajomné fluidum, ktoré z neho sála.
Naopak, Rakovi sa na Váhach pozdáva osobitný šarm, jemné vyžarovanie, túžba po vytvorení celostnej harmónie a rovnováhy, usmievavosť, ale aj "krásno" duše. 
 
 
V prípade, že sa dajú dokopy, čoskoro zistia, že vstup do spoločného partnerstva či manželstva nebol tou najsprávnejšou voľbou. Obe strany badajú na polovičke čoraz viac chýb alebo nuáns. 
Váham sa na vodnom znamení zverokruhu nepáči náladovosť, precitlivenosť, rozpoltenosť povahy či nevypočitateľnosť. Je až príliš komplikovaný. Ustavične čosi rieši - nedokáže len tak byť. 
Aj Rak vníma na svojej polovičke takzvané muchy - prekáža mu lietanie v oblakoch, fantazírovanie, neuchopiteľnosť povahy a často i nepochopiteľnosť počinov, ale aj slobodný a spoločenský duch. V Rakovi to vytvára disharmóniu, ľúbostnú roztrieštenosť, prípadne aj napätie, hnev a žiarlivostné emócie, ústiace do sporov. 
Rozkoly medzi Váhami a Rakom sa časom prehlbujú a obe strany prechádzajú uvedomením, že lepším riešením by bolo opustiť tento zväzok. 
Vzdušné a vodné znamenie môže fungovať na báze kamarátskeho vzťahu, ktoré spájajú spoločné záľuby, napríklad v umení či estetike. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382