SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Strelcom a Kozorožcom

26.03.2018 15:41

 

Medzi znamením Strelca a Kozorožca vládne magnetizujúca, ale aj napäťová kompatibilita. Strelec je ohnivým znamením zodiaku a nad jeho ja drží pomyselnú ochrannú ruku Jupiter - planéta progresu, rastu, napredovania, túžby po poznaní. Kozorožec je zemským znamením zvieratníka. Vládne mu Saturn - karmický učiteľ. 
 
 
Keď dôjde k stretu ohnivo-zemských jedincov, zvyčajne si padnú do oka. Jeden v druhom vnímajú to, čo im samým chýba. Kozorožcovi sa na opozitnej strane páči aktívny duch, odvážne vyžarovanie, dynamická povaha, svojský sexepíl a snaha meniť svet k lepšiemu. Zemské znamenie je očarené aj filozofovaním Strelca, osobitnou životnou optikou, optimistickou vibráciou, nápaditosťou a snahou vidieť cesty a možnosti - nie prekážky a peripetie. 
Aj Strelec vníma na polovičke pozitívne rysy. Kozorožec mu lahodí najmä pre jeho stabilné vyžarovanie, zmysel pre budovanie hodnotného a na pevných pilieroch stojaceho zväzku, striktné názory, racionálny pohľad na život či schopnosť organizovať si každodenný život. 
Keď sa rozhodnú vstúpiť do vzťahu, musia si byť vedomí faktu, že popri radostných chvíľach prežijú aj množstvo úskalí a útrap - spojených s inakosťou oboch znamení zverokruhu. 
Najväčšou "muchou" na Strelcovi - aspoň z pohľadu zemského znamenia - je prelietavosť, neuchopiteľnosť, nevypočitateľnosť. Mnohí Strelci fungujú ako pomyselné perpetuum mobile - ustavične sú v pohyblivom a aktívnom móde. V Kozorožcovi to môže nabúravať snahu mať vo veciach striktný a ortodoxný poriadok. Strelec v ňom vytvára napätie, nepohodu, nepokoj. Tak veľmi by ho chceli vlastniť - no "ohnivák" mu to neumožní, pretože nadovšetko miluje slobodu, ľahkosť a splývavosť. Kozorožcovi sa na opozitnej strane nepáči aj tvrdošijnosť, nekompromisné presadzovanie vlastných názorov a optík, prípadne aj občasná arogancia a povýšenecké správanie. 
Aj Strelec vníma na polovičke negatívne črty. Patrí k nim najmä nudnosť, stereotypnosť, rutinnosť, málo životnej vervy a optimizmu, schovávanie skutočných emócií či citová nedostupnosť a chladnosť. 
Vo vzťahu medzi "ohnivákom" a zemským znamením sa môžu často objaviť takzvané súperiace konflikty - spojené s tým, že obe strany si chcú silou-mocou presadzovať svoje uhly pohľadu.
V prípade, že sa naučia pristupovať ku kompromisom, dokážu vytvoriť relatívne stabilné citové spojivo. Ideálne by bolo, keby ich spájali rovnaké duchovné princípy - venovanie sa viere, filozofovanie o všetkom možnom i nemožnom, snaha meniť svet k lepšiemu, spoločné učenie sa nových vecí. 
Spoj medzi Strelcom a Kozorožcom nie je ideálnym partnerstvom, no zároveň ani nie vylúčeným či nepravdepodobným. 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 275)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6398