SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi dvoma Kozorožcami

23.10.2017 16:38

 

Medzi znamením Kozorožca a Kozorožca funguje doplňujúca, čiže súladná kompatibilita. Obom partnerom vládne element zeme, prinášajúci túžbu po pevnosti, stabilite a istých životných štruktúrach. Nad Kozorožcami drží ochrannú ruku planéta Saturn, ktorá sa stará o to, že jeho zverenec prahne po hlbokom, a nie povrchom zväzku. 
 
Keď sa stretnú dvaja Kozorožci, väčšinou istý čas trvá, kým sa dajú dokopy. Dôvodom je nedôverčivosť, ale aj vytváranie akéhosi nedostupného "pozlátka". Dôležitú rolu hrá aj to, či sa dvaja nositelia zemského znamenia stretnú v mladosti, alebo v zrelšom veku - keď už majú čo-to za sebou. V prvom prípade si väčšinou do oka nepadnú - pretože na nich druhá strana pôsobí príliš "zošnurovane" /hoci oni sami bojujú s rovnakou charakterovou črtou/. Ak však osud zariadi stretnutie dvoch Kozorožcov vo vyššom veku, jestvuje velikánsky predpoklad, že sa na seba nafixujú - a tento moment môže časom ústiť do zrodu pekného, vyváženého a perspektívneho vzťahu. 
 
 
Spojivo medzi Kozorožcami prináša veľa pozitívnych atribútov. Obe strany túžia po vytvorení hodnotného rodinného spoločenstva s fixnými normami - bez nutnosti žiť voľnomyšlienkarsky alebo slobodomyšlienkarsky. Majú jasné predstavy o fungovaní partnerstva, nelietajú v oblakoch, nič si neprikrášľujú. Ak sa dajú dokopy, obyčajne sa v plánovaní a organizovaní domácnosti zhodnú. Silným prvom spojiva medzi dvoma Kozorožcami býva absolútna vernosť. I muž, i žena sa na druhú stranu môžu stopercentne spoľahnúť. 
Samozrejme, na obzore sú aj negatívne stránky vzájomného spolužitia. Patrí k nim rezervovanosť, uzamknutosť emócií, nevrelosť. Keďže sú však obaja partneri z rovnakého cesta, kdesi vnútri cítia, že počiatočná škrupina nedostupnosti je len akýmsi zahmlievacím manévrom - a keď sa zblížia, rezervovaná povaha sa zmení na citlivú a obetavú. 
Dvaja Kozorožci by si mali dávať pozor na nudu. Je žiaduce, aby vo vzťahu ustavične zažínali pomyselné lúče iskrivosti a nápaditosti. Vyžaduje sa napríklad častá turistika, návšteva prírodného prostredia alebo spoločné umelecké záľuby. 
Vo zväzku dvoch zemských znamení zodiaku treba ustriehnuť aj to, aby partneri nevenovali príliš veľa pozornosti práci a karierizmu. Práve tento atribút môže spojivo nahlodávať. 
Neposledným "rušičom" vzťahu medzi dvoma Kozorožcami môžu byť aj ich rodiny. V prípade, že si nesadnú, partnerstvo bude ustavične atakované ťaživými energiami - a tie budú z prajných citov postupne odkrajovať. 
Vo všeobecnosti však platí, že "kozorožie" zväzky bývajú požehnané - a preto môžu fungovať dlhé roky, prípadne aj celoživotne. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382