SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Blížencami a Škorpiónom

25.02.2018 07:58

 

Medzi znamením Blížencov a Škorpióna existuje magnetizujúca, no časom napäťová kompatibilita. Keď sa dajú dokopy - čo sa nestáva často - musia sa pripraviť na neľahký zväzok, popretkávaný obrovskými ústupkami a kompromismi z oboch strán. Ideálne by bolo, keby existovali ako kamaráti, priatelia, prípadne milenci. Vstup do manželského spojiva sa príliš neodporúča. 
 
 
Keď sa stretnú a padnú si do oka, vplyvom zamilovanosti badajú na druhej strane viaceré pozitívne rysy. Blížencovi - nositeľovi vzdušného znamenia zvieratníka - sa na pichľavom Škorpiónovi páči tajomnosť, hĺbavosť a netradičné fluidum, ktoré z neho sála. Zaujať môže aj erotickým vyžarovaním - a to sa pre Blíženca, ovládaného planétou Merkúr, stáva veľkým magnetom. 
Pochopiteľne, aj Škorpión, nositeľ vodného znamenia, badá na polovičke priaznivé črty. Fascinuje ho životaschopnosť, energickosť, otvorenosť, komunikatívnosť, veselosť a optimistický duch, ktorým Blíženec disponuje.
 
Keď sa rozhodnú odštartovať partnerský alebo manželský zväzok, počiatočná nirvana netrvá dlho. Dostavia sa peripetie, turbulencie a krízové momenty. Obe osoby - i Blíženec, i Škorpión - odhaľujú na druhej strane nežiaduce charakterové prvky. 
 
Vzdušnému znameniu sa na znamení vodnom nepáči menlivosť nálad, zádumčivosť, tajnostkárčenie, pesimistická životná optika, ale aj snaha mať všetko podľa seba. Navyše, Škorpión máva silné žiarlivostné tendencie. Svoju polovičku rád vlastní - a neznesie, keď sa o ňu musí s niekým deliť. Nositeľ vodného znamenia, ovládaný planétou Pluto, môže na Blíženca pôsobiť ako konfliktný a ustavične s niečím nespokojný jedinec.
Samozrejme, aj Škorpión badá na opozite rysy, ktoré mu prekážajú. Na Blížencovi nemá rád myšlienkovú prelietavosť, nestabilné názory a pohľady, neusedenú povahu, snahu byť stále v pohybe, prílišnú zvedavosť a akési neidentifikovateľné napätie, ktoré z Blíženca sála a Škorpiónovi spôsobuje nervy drásajúce stavy. 
Nastupujú bojovné energie a partnerstvo či manželstvo sa mení na vojnové pole. Komunikácia je na bode mrazu, množia sa hádky - často pre zbytočnosti, no a v mnohých prípadoch sa zväzok medzi vodným a vzdušným znamením zodiaku rozpadá pre vstup tretej osoby. 
Záchranou - aj to len na isté obdobie - by mohol byť bohatý, pestrý a vynachádzavý sexuálny život, prostredníctvom ktorého sa rozpustia napäťové energie. 
 
Podľa astro-princípov je predpoklad plnohodnotného vzťahu medzi Blížencami a Škorpiónom skôr utópiou než realitou. Samozrejme, silné vzájomné kompromisy a moc lásky môžu byť na citové nuansy zázračným liečivom. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382