SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmená T a U

22.02.2017 16:16

 

Talizman – ochranná pomôcka, ktorá človeka stráži pred vplyvom zlých a temných síl. Prvé talizmany pochádzajú z dôb predhistorických. Bádatelia našli v hlbinách zeme rozličné amulety z kostí, hliny či bronzu. Osobitné talizmany používali starí Slovania, niektoré z nich sú naozaj nevšedné. Amulet vyrobený z vlasov a suchej kože zosnulej osoby zmierňoval žiaľ pozostalých. Nožičky krta zabalené vo vrecku chránili pred ochoreniami kostí, kĺbov a chrbtice. Fialkový korienok zmierňoval bolesti všetkého druhu. Novodobé talizmany sú – našťastie – menej prekvapivé. Hovorí sa, že najväčšiu silu majú tie amulety, ktoré si človek vyrobí sám.

 

 

Tantra – spirituálna technika, ktorá je zameraná na prebudenie zdravej intímnej energie. Majstri tantry tvrdia, že práve zo sexuálnych vibrácií vzniká všetok život. Sú presvedčení, že vďaka tantre sa rozprudzuje energia bytia a človek sa učí žiť v láske, rešpekte, tolerancii a čistej sexualite. Tantrické seansy vraj odhaľujú, aké ľúbostné bloky či deštruktívne kódy bránia človeku existovať v dokonalej symbióze s prostredím. Tantra nachádza cestu k prirodzenosti a v ľudskej bytosti prebúdza sebalásku a sebaúctu.

 

 

Tarotové karty – ezoterické pomôcky, ktorých vznik je zahalený rúškom tajomstva. Pravdepodobne pochádzajú zo starého Egypta. Skladajú sa z dvoch častí – veľkej a malej arkány. V sade je dovedna 78 karát. Pokým veľkoarkánske symboly indikujú 22 rôznych spôsobov života, malé arkány odzrkadľujú situácie, udalosti a okolnosti každodenného svetského bytia. Tarotové karty majú rôzne umelecké spracovania.

 

 

Turmalín – minerálny kameň čiernej farby. Kedysi ho používali šamani na lepšie napojenie sa na duchovný svet. Zároveň im zabezpečil ochranu počas rituálov či obradov. Zo vzácneho kameňa sa vyrábajú aj veštecké gule.
Tyčinky z prírodného turmalínu sú užitočným liečiteľským nástrojom. Čistia auru, odstraňujú bloky a záporné kódy, rozháňajú negatívnu energiu. Chránia pred porobením, urieknutím aj zlovestnou kliatbou.

Čierny kameň sa na fyzickej báze postará o zdravšiu psychiku. Zosilnené účinky má v kombinácii s krištáľom a jantárom.

 

 

Uriel – jeden z mocných archanjelov, strážca jasného červeného Svetla. Človeku pomáha zakoreniť sa – aj zhora, aj zdola. Zakorenenie smerom nadol prináša materiálne istoty, stabilitu, pevnosť a bezpečie. Zakorenenie nahor zabezpečuje čistú, vyváženú a úprimnú vieru. Uriel je anjelom radosti, optimizmu, nadšenia, vervy a odvahy. Rozpúšťa finančné blokády a ľudské bytosti učí žiť v celostnom blahobyte – duchovnom i materiálnom. Urielove „esencie“ možno objaviť v minerálnych kameňoch ako rubín, granát alebo červený jaspis.

 

 

Urinoterapia - liečba vlastným močom /urinou/. Patrí k najstarším alternatívnym terapiám. Kvality moču poznali už pred tisíckami rokov - urinoterapia sa spomínala napríklad v starých indických textoch. Moč, nazývaný aj božský nektár alebo Shivova voda, bol liekom na choroby a starobu. Priaznivci kontroverznej terapie vlastný moč buď pijú, alebo sa ním natierajú. Sú presvedčení, že má antibakteriálne, antimykotické, antivírusové a protinádorové účinky.

 

 

Zdroj obrázkov: pixabay

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405