Hor sa do veľkého jesenného upratovania. Vyžeňte z bytu či domu negatívne energie

Ani sa nenazdáme a "vypuknú" najkrajšie sviatky v roku. Ešte pred ich začiatkom sa mnohé gazdinky púšťajú do veľkého jesenného upratovania - svoje "hniezdočká" chcú mať vyčistené, "vypucované", ligotové a voňavé. V domoch či bytoch sa objavujú metly, kefy, vysávače, handry a rozmanité čistiace prostriedky. Aj upratovací "rituál" má však svoje pravidlá. Tie ponúka feng-šuej, teda staré čínske učenie. Cieľom jesennej "očisty" je vyhnať z príbytku všetky negatívne energie i entity a, naopak, zabezpečiť prítok pozitívnych, liečivých a harmonizujúcich vibrácií.

Ako začať? Rozhliadnite sa okolo seba. V každom byte sa začnú časom hromadiť zbytočnosti, ktoré na nás pôsobia negatívne. Byt nie je skladisko ani popolnica. Zbavte sa všetkého nepotrebného.

Začnite oblečením. Preč s ním! Nekompromisne a bez milosti. Rovnako tak sa zbavte "podposteľových" škatúľ s nepotrebnými vecami. Pod matracmi musí byť prázdno, pretože len tak môže bez problémov prúdiť priaznivá energia "čchi".


Potom nazrite do kúpeľne. Stoja vám na policiach staré a poloprázdne fľaštičky od parfémov alebo krémov, ktoré už aj tak nepoužívate? Rozhliadnite sa okolo a všetko, čoho ste sa niekoľko mesiacov nedotkli, jednoducho "vyšmarte". Aby mohla vaším bytom prúdiť dobrá energia, nesmie byť preplnený. To sa netýka len nábytku, ale aj poličiek a skríň. Kúpeľňu nevynímajúc.

 

Zlú energiu dokážu vytvoriť aj špinavé topánky v predsieni či "zafúľané" zrkadlá a umývadlá, preto ich treba stále udržiavať čisté. Nositeľmi mŕtvej energie sú i sušené alebo umelé kvety. Predizbu upracte aj z toho dôvodu, že práve v tomto priestore sa nachádza takzvaná zóna kariéry. Čím čistejšiu a harmonickejšiu energiu vytvoríte, tým pozitívnejšie momenty vás čakajú v pracovnej, kariérnej alebo finačnej sfére.
Pre prúdenie energie "čchi" sú mimoriadne dôležité aj okná, preto ich poriadne umyte a prasknuté alebo rozbité okenné tabule dajte vymeniť. Záclony či závesy vyperte.


Po "očiste" dôkladne vyvetrajte. Novembrový vzduch je síce chladnejší, ale čerstvý prievan určite nebude na škodu. Na záver môžete v aromalampe zapáliť šalviový alebo lotosový olej.
"Veľké upratovanie" sa nesnažte stihnúť za jeden víkend, radšej byt rozdeľte na menšie zóny a naplánujte si, čo a v akom časovom horizonte zrealizujete. Nebojte sa zapojiť aj partnera a deti. Spíšte si zoznam povinností, ktoré chcete stihnúť, aby ste nadchádzajúce vianočné sviatky strávili nabití pozitívnou energiou.

 

A to najdôležitejšie na záver. Ako môžete zistiť, že váš príbytok je už precízne vyčistený a že v ňom prúdi dobrá energia "čchi"? Vyjdite z neho a hneď sa vráťte. Zostaňte stáť a starostlivo sa rozhliadnite. Ako na vás pôsobí vaše "hniezdočko"? Ak máte dobrý pocit, v byte či dome sú priaznivé vibrácie. Nepríjemný pocit však prezrádza, že upratovací "rituál" ešte nesplnil svoj účel.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika 1 130 18%
Výklad kariet 871 14%
Channeling 217 3%
Liečiteľstvo 3 282 51%

Celkový počet hlasov: 6415